Fanamønster til baby

20130602-123900.jpg

Et skjønt lite sett jeg fant oppskrift på i et hefte jeg har fått av mormor. Body, lue og sokker i Fanamønster. Dette ble gave til en ikke helt ny baby, så det er strikket i størrelse 6 mnd. Tråden er «Emilie», en ny serie som SparKjøp har tatt inn. Tråden er 50/50 akryl/polyester, men helt utrolig myk og fin. Litt kinkig å hekle med, men funker veldig bra til strikk. Og det ble tynt og fint og mykt da jeg var ferdig med stryking og damping! Det kommer jeg definitivt til å bruke til flere babyprosjekter.

 

Reklamer

Bilde

Frynseskjerf

20130602-123537.jpg

 

Europris glimtet til med salg på ny tråd her om dagen. Frynsetråd, sjaltråd eller skjerftråd. Et nøste = et skjerf på ca en meters lengde. Kjapt å lage, lett å like. Jeg prøvde meg på alle fargene de hadde inne, og endte opp med fire flotte gaver som jeg fikk gitt til gode venninner, og ett som i denne stund ligger krøllet rundt fingrene til lillegutt i vuggen her borte. Han elsker det skjerfet!

Bilde

Hentesett gutt

20130602-122805.jpg

 

Nå har vi jo fått en liten guttunge, han skulle jo også ha på seg noe på vei hjem fra klinikken. Dressen her er strikket i Babyull, etter mønster fra garnstudio.com. Mønsteret finner du HER, og er opprinnelig i bomullstråd. Mars er en kald måned, så jeg valgte ull likevel, og det ble da en flott dress av det. 🙂

Bilde

Hentesett til jente

20130602-122625.jpg

 

T lurte på om jeg kunne strikke hentesett til jenta hun ventet sent i februar – her er resultatet. Settet er strikket i et garn som heter Mandarin Petit, og siden damen elsker lilla ble det selvsagt også fargen på herligheten 🙂

Bilde

Gave til en liten Nicolai

20130602-122033.jpg

 

En liten Nicolai fikk Mariusgenser i velkommen-til-verden-gave da han ble født sent i fjor. Første hele Mariusgenseren jeg har strikket, og jeg syns resultatet ble bra, jeg! Mønsteret kommer fra Marius-boken, og jeg må si jeg foretrekker denne versjonen med rundstrikk foran den versjonen med løse ermer. Syns alltid det blir litt knot med løse ermer som skal syes på. Men nå har jeg enda ikke prøvd å lage en sånn genser, kanskje jeg skulle gjort det? Genseren er strikket i Sisu fra Sandnesgarn. Tror jeg. Det begynner jo å bli en stund siden jeg laget den, så det er ikke alltid så lett å huske!

Bilde